top of page
IMG_0821.heic

Wat doet KSA 't Vlinderke?

KSA 't Vlinderke maakt deel uit van één van de grootste jeugdbewegingen van het land, KSA Nationaal. KSA steunt op vier pijlers: spelen, groeien, verbinden en engageren. Elke zaterdagnamiddag komen we samen om die waarden centraal te zetten tijdens onze werking, maar we doen meer dan dat.

 

Elke leider of leidster krijgt daarnaast nog een individueel takenpakket. Dit bestaat uit twee onderdelen: functies en evenementen. Een functie ben je voor heel het jaar. Zo hebben we leiders en leidsters die instaan voor de netheid van de lokalen, het klein materiaal, de website, het kamp en ga zo maar door. Daarnaast wordt iedereen aan een evenement toegewezen. Het is de bedoeling dat die werkgroep dan het evenement in kwestie tot in de puntjes organiseert. Denk maar aan de Walking Dinner, de Spaghettiavond, de Wintermarkt, maar ook de ouderavond en zelfs de kermis.

Daarnaast hebben we ook nog het bondsteam: leider Tobe, leider Thomas, Leider Mathis. Zij zorgen er samen voor dat alles binnen KSA vlot verloopt. Zij verzorgen ook het financiële luik en organiseren de bondstaven.

Zo zie je maar dat iedereen binnen de leidingsploeg meer doet dan enkel leiding geven op zaterdagnamiddag. KSA is meer dan enkel spelen. Het is een manier om elk ons eigen steentje bij te dragen en ons sociaal te engageren.

Ps. Wist je dat we ook een adviesraad hebben? Dit zijn ouders die ons met raad en daad bijstaan doorheen het hele werkjaar en tijdens evenementen. Heb je interesse om hier deel van uit te maken? Neem dan contact op met Mano, onze volwassen begeleider.

bottom of page